Cesty – 2. časť – Tatranské vily

Cesty – 2. časť – Tatranské vily
V tohtoročnej súťaži „ Cesty „ už od januára spoločne cestujeme krížom- krážom po Slovensku a spoznávame zaujímavosti turistických regiónov. V prvom kole sme navštívili severný Spiš a keďže naše cestovanie je spojené so súťažou vašou úlohou bolo napísať nám do 30. januára odpoveď na otázku. Pripomeňme si ju: Na slovenskej ,alebo na poľskej strane Dunajca sa vypína kopec Tri koruny ? Aj ste odpovedali na poľskej odpovedali ste správne ,ale zo slovenskej strany je na najkrajší kopec Pieninského národného parku najkrajší pohľad. Pred nami je druhé kolo súťaže Cesty. Pripomínam ešte pravidlo - do hry sa môžu zapojiť len tí poslucháči, ktorí nemajú trvalý pobyt na Slovensku.

RSI_súťaž_2.kolo_Tatranské_vily Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Tu sa dnešná cesta za tatranskými vilami končí . Ak ste nás pozorne počúvali, tak pre vás nebude problém odpovedať na otázku. Aký pôvodný názov mala vila , ktorú navrhla a dala v roku 1906 v Novom Smokovci postaviť grófka Júlia Telekiová. Mnohí ju poznajú pod názvom Sibír, ale pôvodne jej grófka dala meno podľa svojho umeleckého pseudonymu? Vaše odpovede čakáme do 28. februára na adrese- Rozhlas a televízia Slovenska, Rádio Slovakia Internatioval, Krajanská redakcia, Mlynská dolina,84545 Bratislava, Slovensko, alebo e- mail adresa: rsi_slovak@ slovakradio.sk./

Pre výhercu tohto kola je pripravený balíček suvenírov z Vysokých Tatier a na záver cyklu Cesty pripravujeme aj hlavnú výhru - týždňový pobyt na Slovensku .




Ľubica Hargašová Foto: Ladislav Luppa

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame